Yedekleme ve Felaket Senaryoları

Kurumların iş sürekliliklerinin sağlanabilmesi için; kurumların kritik iş süreçlerine ilişkin verilen korunması, felaket senaryolarının oluşturulması, yedekleme

Yedekleme ve Felaket Senaryoları
Veri Kaybını Önleme

Önemli kazanımlar

  • Veri kaybı en aza indirilebilir
  • Kritik öneme sahip bilgilere ulaşılması sağlanır
  • Zaman kayıplarının önüne geçilir
  • Oluşabilecek maddi kayıplar engellenir
  • Veri kayıplarıyla gelen itibar kaybı engellenir

Şirketiniz için bir felaket senaryosu önleminiz var mı?

Kurumların iş sürekliliklerinin sağlanabilmesi için; kurumların kritik iş süreçlerine ilişkin verilen korunması, felaket senaryolarının oluşturulması, yedekleme stratejilerinin belirlenmesi, en iyi yedekleme donanım ve yazılım uygulamalarının kullanılması ve bu işlemlerin yönetilmesi işlevlerini sağlamaktadır.

Yedekleme (Backup)

Yedekleme, verilerinizin başka bir cihazdaki veya başka bir konumdaki bir kopyasıdır. Yedeklemeler genellikle günlük olarak gerçekleştirilir. O günün verileri orijinal verilerden kopyalanır ve saklanır. Yedekleme çözümü, hızlı bir şekilde çevrimiçi olması gerekmediği ve bazı verileri (saat/gün) kaybetmeyi göze alabileceğiniz sistemler için uygun olacaktır. Bir yedekleme sistemi, yalnızca zaman içinde belirlenen bir noktaya geri dönebileceğiniz anlamına gelir.

Felaket Kurtarma (Disaster Recovery)

Disaster Recovery çözümleri, iş sürekliliğinin bir parçasıdır. Oluşabilecek felaket durumları, siber saldırılardan ekipman arızalarına ve doğal afetlere kadar organizasyondaki sistemi risk altına sokan herhangi bir şey olabilir. Felaket kurtarma planı ile hedef, bir işletmenin mümkün olduğu kadar normal çalışmaya devam etmesini sağlamaktır. Felaket kurtarma süreci planlama ve test etmeyi içerir ve işlemleri geri yüklemek için ayrı bir fiziksel yapı içerebilir.